Dag 8. Naar Java - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Astrid Sprakel - WaarBenJij.nu Dag 8. Naar Java - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Astrid Sprakel - WaarBenJij.nu

Dag 8. Naar Java

Door: Astrid

Blijf op de hoogte en volg Astrid

16 Juli 2009 | Indonesië, Batavia

Of het nog niet erger kan. om half4 gaat de wekker en om5 uur zitten we in de bus. Het is een rit van 1.5 uur naar het vliegveld waarna we naar Java vliegen. Helaas duurt onze vlucht wat langer met een overstap omdat we niet met Guarruda mogen vliegen die nog op de zwarte lijst staat. We vliegen via Kuala Lumpur naar Jakarta. Om 9 uur vliegen we. Ik heb geluk, ik ben vergeten de zonnebrand in de koffer te doen maar wordt er niet uitgehaald. Wel hebben we volgens de weegschaal op Sumatra een overgewicht van 2 kilo, erg bijzonder aangezien ik op de heenweg nog 4 kilo gewicht over had. En er geen souvenirs bijgekomen waren!! Maar ja, wie zijn wij in een ver land :). Betalen maar weeer.

Na 2 uur komen we aan op Kuala Lumpur. Hier moeten we opnieuw inchecken en bagage afleveren. Dit kost veel tijd, maar uiteindelijk is het dan voor elkaar. Ik heb een kleine tas extra gevuld met kleding als handbagage en nu heb ik opeens 4 kilo minder. STRANGE.....

Aangekomen In Jakarta moeten we een Visum regelen en tja wachten op onze gids. Ze schijnt het verkeerde vliegveld doorgekregen te hebben.

Om 5 uur komen we aan in het hotel. Een prachtig hotel Lumire met mooi uitzicht en erg luxe. Wow, dat we dit mogen meemaken. We kunnen zelfs onze billen kijkend in de spiegel afvegen :P ;).... Beetje Strange.
We genieten van de maaltijd bij een Japans restaurant. Er wordt op een kookplaat pal voor ons gekookt in allerlei kleine gerechten. Het smaakt voortreffelijk en we zijn blij dat we nu iets anders krijgen dan het typische indonesische diner.
Een avond met een gouden randje!