Dag 11. Van Bandung naar Baturraden - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Astrid Sprakel - WaarBenJij.nu Dag 11. Van Bandung naar Baturraden - Reisverslag uit Bandung, Indonesië van Astrid Sprakel - WaarBenJij.nu

Dag 11. Van Bandung naar Baturraden

Door: Astrid

Blijf op de hoogte en volg Astrid

18 Juli 2009 | Indonesië, Bandung

We worden weer keurig gewekt om half6 door het hotel, het is wel erg vroeg, maar we beginnen er aan te wennen. Echter zijn er dan ook nog van die halve gare Nl'ers die ons om half4 's nachts smsen ;), Maar wie de bal kaatst :P....

We vertrekken met de bus richting het treinstation van Bandung. Dit is een korte rit en op het station is het een hele drukke bedoening. We lopen door een andere trein heen om het spoor over te steken naar onze trein. Het station is een mengeling van bakstenen, veel zand en een spoor. We zitten in de 1e klas, hadden we dit in het vliegtuig maar wat een luxe. De beenruimte is enorm en je kunt de bank omdraaien om in een 4tal te zitten.

Na 2 uur in de trein stoppen we in een mini dorpje waar de kinderen bedelend om geld en zeep langs de trein lopen. Ook een aantal verkopers leuren langs de deuren en ramen en na ongeveer 15 minuten gaat de trein weer verder. Hoezo de bedelcultuur ophouden door de te stoppen met de trein.Regelmatig zien we mensen aan het werk op het land. En tja, het enige wat je als reisleidster hoeft te doen is de machinist een fooi toestoppen om af en toe wat rustiger te rijden. We rijden ongeveer 40-50 kilometer per uur en lunchen in de trein met een heerlijke maaltijd nasi goreng.

Om 12 uur komen we aan in Banjar. Hier gaan we de provincie West Java uit en komen in Midden Java. Dit is natuurlijk een momorabel moment van de reis, we lopen de poort onderdoor over de brug en bereiken in de hitte de andere provincie :).

Om half3 hebben we een korte koffiestop waar we de benen even kunnen strekken. Er zitten hier bij het restaurant 4 apen in kooien. Deze lopen nerveus heen en weer. Het is erg zielig, maar de mensen hebben de apen nodig om de kokosnoten uit de boom te halen. Onmisbaar dus!

We logeren vannacht in Baturraden in het hotel Queen Garden op weg naar YokJakarta.

Het diner is weer erg lekker, haha er is patat, waar elke Nederlander op aanvalt. Want hoewel we de rijst, vlees en groente lekker vinden, missen we toch ons eigen eten.

• 19 Juli 2009 - 12:36

Diny Sprakel:

Hallo Astrid,
    heb net het hele verslag gelezen. Wat zien jullie veel, maar je zit ook erg lang in bussen en treinen. Dat vroege opstaan hoort er onderhand bij lees ik.

Nog veel plezier op het vervolg van je reis, doe je Leonie ook de groeten. Wij houden het toch maar op een 14 daagse vakantie in een bungalow in het Beierse Woud.
    groeten Harry en Din y

• 19 Juli 2009 - 14:10

Erica:

Hoi Astrid,

Weer veel beleefd. Hebt straks weer vakantie nodig om bij te komen van deze vakantie ;-).

Groetjes